Glutenvrije peer-amandeltaart

    Glutenvrije peer-amandeltaart

    3keer bewaard
    37min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een klassieke taart van amandelen en peer, maar dan glutenvrij en melkvrij gemaakt en gezoet met ahornsiroop. Een heerlijk en makkelijk recept!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 155 gr amandelmeel
    • 25 gr glutenvrij meel
    • 1/2 theelepel glutenvrij bakpoeder
    • 1 ei, losgeklopt
    • 60 ml ahornsiroop
    • 30 ml kokosolie, gesmolten
    • 1 theelepel vanille extract
    • 1/4 theelepel zeezout
    • 1/4 theelepel amandelextract
    • 680 gr halve peren (uit blik), uitgelekt en drooggedept

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 22min  ›  Klaar in:37min 

    1. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een taartvorm in en/of bedek met bakpapier.
    2. Meng amandelmeel, glutenvrij meel en bakpoeder samen in een kom.
    3. Klop ei, ahornsiroop, kokosolie, vanille extract, zout en amandelextract in een andere kom samen. Schep het amandelmeelmengsel erdoor om een plakkerig deeg te maken.
    4. Druk het deeg op de bodem van de taartvorm. Rangschik de halve peren erop.
    5. Bak in 22-25 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren