Sharlotka (Russische appelcake)

    Sharlotka (Russische appelcake)

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit is een authentiek recept voor Russische appelcake, sharlotka genaamd in Rusland. Het is licht en bevat weinig vet, niet te zoet en heerlijk bij een kopje thee.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • paneermeel om te bestrooien
    • 5-6 appels
    • 100 gr rozijnen (optioneel)
    • 3 eieren
    • 150 gr suiker
    • 150 gr bloem
    • 1 theelepel vanille extract, of naar smaak
    • kaneel naar smaak (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Vet een taartvorm of vierkante bakvorm in, bestrooi dan met paneermeel. Schil de appels, snij in schijfjes en verdeel deze over de bodem van de vorm. Verdeel de rozijnen over de appels.
    3. Mix de eieren met de suiker in een keukenmachine tot een lichtgeel en schuimig mengsel. Blijf mixen en voeg geleidelijk bloem, kaneel en vanille extract toe.
    4. Schenk het beslag over de appels in de vorm. Bak 40 minuten in de voorverwarmde oven tot een prikker in het midden van de cake gestoken er schoon uitkomt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren