Jam van kaki

    Jam van kaki

    Voeg toe aan favorieten!
    10uur40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze jam, of moes, wordt gemaakt van kaki's, ook wel sharonfruit genaamd en maak je in de slowcooker. Kruidig en zoet en heerlijk op een boterham, toast of cracker. Je kunt het goed bewaren in de koelkast.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 4 potten (van 250 ml)

    • 20 rijpe kaki's, geschild en grof gehakt
    • 1 citroen, uitgeperst
    • 1 theelepel kaneel
    • 1/4 theelepel gemalen kruidnagel
    • 60 ml agavesiroop
    • 4 glazen potten (van 250 ml) met deksels

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 10uur  ›  Klaar in:10uur40min 

    1. Doe het kakifruit in de slowcooker; besprenkel met het citroensap, dek af en kook 2 uur op de hoogste stand. Pureer de vruchten met een stamper. Roer kaneel, kruidnagel en agavesiroop erdoor, zet de slowcooker op de laagste stand en laat 8 uur of een nacht sudderen. Roer regelmatig door indien mogelijk, om aanbranden tegen te gaan.
    2. Schep het kakimengsel de volgende dag in een blender (in gedeelten) en pureer tot een glad mengsel. Je kunt het ook rechtstreeks in de pan pureren met een staafmixer.
    3. Steriliseer de potten en deksels in kokend water, in minstens 5 minuten. Schep de kaki-jam in de hete gesteriliseerde potten tot net onder de rand. Haal een mes langs de rand van de potten om eventuele luchtbellen te laten ontsnappen. Veeg de randen schoon met vochtig keukenpapier. Schroef de deksels erop. Laat de potten afkoelen op kamertemperatuur en zet dan in de koelkast. Je kunt de potten kaki-jam een paar weken bewaren in de koelkast.

    Potten steriliseren

    Bekijk ons artikel voor het steriliseren van potten !

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren