Chocolade cupcakes met boterroomvulling

    Chocolade cupcakes met boterroomvulling

    1keer bewaard
    35min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze chocoladecakejes zijn gevuld met een heerlijke romige vulling. Bestrijk met je favoriete chocoladeglazuur en ze zijn om op te vreten!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 36 cupcakes

    • 375 gr bloem
    • 400 gr suiker
    • 30 gr ongezoete cacaopoeder
    • 2 theelepel baksoda
    • 1 theelepel zout
    • 2 eieren
    • 250 ml melk
    • 250 ml water
    • 250 ml plantaardige olie
    • 1 theelepel vanille extract
    • Voor de boterroomvulling
    • 50 gr roomboter
    • 50 gr margarine
    • 250 gr poedersuiker
    • snufje zout
    • 3 eetlepels melk
    • 1 theelepel vanille extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de oven voor op 190°C. Bedek 36 muffinvormpjes met papieren bakvormpjes.
    2. Meng in een grote kom de bloem, suiker, cacao, baksoda en 1 theelepel zout. Maak een kuiltje in het midden en schenk daarin de eieren, 250 ml melk, water, olie en 1 theelepel vanille. Mix goed door. Vul elk muffinvormpje voor de helft met beslag.
    3. Bak 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven tot een prikker in het midden van de cakejes gestoken er schoon uitkomt. Laat afkoelen.
    4. Klop ondertussen boter en margarine samen. Mix de poedersuiker en snufje zout erdoor. Mix geleidelijk 3 eetlepels melk en 1 theelepel vanille erdoor. Klop tot het licht en luchtig is. Vul een spuitzak met kleine spuitmond. Steek de spuitmond door de bodem van de papieren vormpjes om de cupcakes te vullen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren