Eclairs

    Eclairs

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Gebakjes van soezendeeg met een romige vulling en chocola. Mijn gezin is er dol op en ik maak ze dan ook regelmatig. Je kunt zelf banketbakkersroom maken, of slagroom gebruiken om ze te vullen, maar ik maak gebruik van instant pudding.

    Ingrediënten
    Porties: 9 

    • 110 gr boter
    • 250 ml water
    • 125 gr bloem
    • 1/4 theelepel zout
    • 4 eieren
    • 1 pakje instant vanille pudding
    • 600 ml koude melk
    • 250 ml slagroom
    • 30 gr poedersuiker
    • 1 theelepel vanille extract
    • 60 gr pure chocolade
    • 2 eetlepels boter
    • 120 gr poedersuiker
    • 1 theelepel vanille extract
    • 3 eetlepels heet water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 230°C. Vet een bakplaat in.
    2. Meng 110 gr boter met 250 ml water in een pan. Breng aan de kook en blijf roeren tot de boter is gesmolten. Zet het vuur laag en voeg bloem en zout toe. Roer krachtig door tot het mengsel van de randen van de pan los laat en zich tot een stijve bal vormt. Haal van het vuur. Voeg de eieren een voor een toe terwijl je goed mixt na elke toevoeging. Schep of spuit (met een spuitzak met spuitmond nr 10 of groter) staafjes van een halve centimeter breed en 10 cm lang.
    3. Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven, zet de oven lager op 170°C en bak nog eens 20 minuten tot de eclairs hol klinken als je zachtjes op de onderkant tikt. Laat helemaal afkoelen op een rooster.
    4. Voor de vulling: meng de puddingmix met melk volgens de aanwijzingen op de verpakking. Klop in een andere kom de slagroom met een elektrische mixer tot je zachten pieken krijgt. Klop er 30 gr poedersuiker door en 1 theelepel vanille extract. Schep de slagroom door de pudding. Snij de bovenkanten van de eclairs eraf met een scherp mes. Vul de schelpen met pudding en zet de bovenkanten er weer op.
    5. Voor het glazuur: meng de chocolade en 2 eetlepels boter in een pan op laag vuur. Roer er 120 gr poedersuiker door en 1 theelepel vanille extract. Roer het hete water erdoor, een eetlepel per keer, tot het glazuur glad is en de juiste dikte heeft. Haal van het vuur, laat iets afkoelen en besprenkel over de gevulde eclairs. Zet in de koelkast tot je gaat serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren