Cranberry dip met roomkaas

    Cranberry dip met roomkaas

    Voeg toe aan favorieten!
    8uur35min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Verse cranberry's worden in de oven gebakken en gemengd met abrikozenjam en pecannoten. Dit wordt geserveerd met verse roomkaas voor een heerlijk en bijzonder hapje. Leuk idee voor de kerstborrel.

    Ingrediënten
    Porties: 32 

    • 340 gr verse cranberry's
    • 200 gr suiker
    • 320 gr abrikozenjam
    • 120 gr gehakte pecannoten
    • 225 gr roomkaas (bijv. Monchou of Philadelphia)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 30min  ›  Extra tijd: 8uur  ›  Klaar in:8uur35min 

    1. Verwarm de oven voor op 175°C.
    2. Meng de cranberry's met suiker in een ovenschaal/ovenvaste pan met deksel en roer goed door. Bak met de deksel erop 30 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de cranberry's openspringen.
    3. Haal uit de oven en roer de abrikozenjam en pecannoten erdoor. Laat een nacht in de koelkast staan om de smaken te laten vermengen.
    4. Leg de roomkaas op een serveerschaal en laat op kamertemperatuur komen. Schenk de dip over de roomkaas. Serveer met crackers of pretzels.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren