Hartige banketstaaf van de Kookpiet

    Hartige banketstaaf van de Kookpiet

    1keer bewaard
    50min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Mijn naam is de Kookpiet, al jaren kook ik zowel in Spanje als in Nederland de lekkerste recepten voor Sinterklaas. Wat mijn recept bijzonder maakt is dat ik jaren de tijd heb gehad om mijn recept te verbeteren. Na al die jaren heb ik het ‘perfecte’ recept ontwikkeld voor de lekkerste gehakt-banketstaaf volgens de Sint zelf.

    Kookpiet Madrid, Spanje

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 250 á 300 gram rundergehakt
    • 2 teentjes knoflook
    • 2 eieren
    • 1 theelepel paprikapoeder
    • 1/2 lepel chilipoeder
    • Paneermeel
    • Snufje zout
    • Scheutje ketjap manis
    • 8 plakjes roomboterbladerdeeg

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven alvast voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
    2. Pers de knoflook in een kom en meng dit samen met het gehakt, één ei, het paprikapoeder, de chilipoeder, wat paneermeel, een snufje zout en een scheutje ketjap manis.
    3. Blijf het mengsel mengen totdat het een egaal geheel wordt. Wanneer het mengsel te nat aanvoelt, kan je wat extra paneermeel toevoegen.
    4. Wanneer het mengsel een egaal geheel is kan je het bladerdeeg verdelen in een rechthoekige lap over een vel bakpapier. Tijdens het verdelen moet je ervoor zorgen dat het bladerdeeg goed overlapt. Dit kan je met je handen doen maar je zou ook een deegroller kunnen gebruiken. Wanneer je voor een deegroller kiest, is het van belang dat je bloem gebruikt zodat het deeg niet blijft plakken aan de deegroller.
    5. Probeer een staaf te maken van het gehaktmengsel en leg deze in het midden op het bladerdeeg.
    6. Wanneer je de staaf op het bladerdeeg hebt gelegd, kan je het bladerdeeg om de staaf heen rollen. Zorg er voor dat je het gehaktmengsel niet meer kan zien.
    7. Splits van het tweede ei het eierdooier van het eiwit.
    8. Klop de eierdooier los en bestrijk de rol bladerdeeg met de dooier.
    9. De banketstaaf is nu klaar om 35 minuten de oven in te gaan. Houdt de banketstaaf in de gaten. Wanneer hij goudbruin ziet, mag hij de oven uit.

    Bekijk dit op mijn blog

    Sinterklaasgedichten

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren