Gevulde eieren op Japanse wijze

    (13)

    Wasabi geeft deze gevulde eieren een pittige, smaakvolle twist. Een lekkere variant van de klassieker.


    3 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 18 

    • 9 eieren
    • 2 eetlepels sesamzaadjes
    • 120 ml mayonaise
    • 2 theelepels sojasaus
    • 2 theelepels wasabi paste
    • 2 theelepels rijstwijnazijn
    • 2 eetlepels dungesneden lente-ui
    • 4 eetlepels panko paneermeel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 15min  ›  Klaar in:55min 

    1. Leg de eieren in een pan, bedek met water. Breng aan de kook, haal dan van het vuur en laat de eieren 15 minuten in het hete water staan. Haal de eieren eruit, koel af onder stromend water en pel ze.
    2. Doe de sesamzaadjes in een droge koekenpan op medium vuur; roerbak tot ze lichtbruin zijn, in ongeveer 3 minuten. Laat afkoelen op een bord bekleed met keukenpapier.
    3. Snij elk ei in de lengte doormidden; doe de eidooiers in een keukenmachine met mayonaise, sojasaus, wasabi en rijstazijn. Pureer tot een glad mengsel; voeg lente-ui en paneermeel toe en pulseer even door tot het net gemengd is.
    4. Leg de eiwithelften op een serveerschaal; schep het eigeelmengsel erin. Bestrooi met geroosterde sesamzaadjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (13)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren