Lamscurry met spinazie

    Lamscurry met spinazie

    6keer bewaard
    1uur5min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Mijn favoriete Indiase gerecht. De schotel kan van tevoren klaargemaakt worden, zodat je 's avonds alleen de rijststomer aan hoeft te zetten. Pittig gekruid met kaneel, gember, venkel en hete pepertjes, maar door de yoghurt toch heerlijk fris.

    marielle Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1,5 kilo lamsbout, in blokjes en grote stukken vet weggesneden
    • Voor het kruidenmengsel
    • 2 eetl koriander
    • 2 theel komijn
    • 1/2 theel kurkuma
    • 1/2 theel cayennepeper
    • 1/2 theel zwarte peper
    • 4 dl yoghurt
    • Voor de spinazie
    • 2 pakjes diepvriesspinazie
    • 5 dl melk
    • 2 theel zout
    • Om te braden
    • 1/2 dl plantaardige olie
    • 750 gr ui, grof gehakt
    • 2 stokjes kaneel
    • 10 kruidnagels
    • 1 eetl fijngehakte knoflook
    • 1 eetl fijngehakte gemberwortel
    • 1/2 theel venkelzaad, gestampt in een vijzel
    • 5 dl water
    • zout naar smaak
    • citroensap tegen het verkleuren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. In een grote kom yoghurt en kruiden goed vermengen. Het lamsvlees erdoor roeren en minstens 30 minuten (maar liever een nacht) in de koelkast zetten.
    2. Spinazie met melk op een hoog vuur laten koken tot het vocht bijna helemaal is verdampt. Apart zetten.
    3. In een grote, zware braadpan de olie verhitten en hierin ui glazig en lichtbruin fruiten. Kaneel, kruidnagel, gember, venkel en knoflook toevoegen en nogmaals 2-3 minuten fruiten tot de ui goudbruin is en de specerijen beginnen te geuren. Lamsvlees met marinade toevoegen en op een middelmatig vuur al roerend het grootste deel van het vocht laten verdampen. Spinazie met vocht erdoor roeren, aan de kook brengen, proeven en eventueel op smaak brengen met zout.
    4. Afgedekt op een laag vuurtje een uurtje laten koken. Vervolgens de deksel van de pan nemen en al sudderend een beetje laten indikken. Serveren met gestoomde basmatirijst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren