Gougères (kaassoesjes)

    Dit is een klassiek recept voor Gougères, gemaakt met Gruyère kaas. Het wordt gemaakt met soezendeeg en de kaas wordt door het deeg gemengd en dan gebakken. Heerlijke hartige soesjes!


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 15 

    • 235 ml water
    • 115 gr boter
    • 1/2 theelepel suiker
    • 125 gr bloem
    • 75 gr Gruyère kaas, geraspt
    • 1/8 theelepel zwarte peper
    • 1/8 theelepel cayennepeper (optioneel)
    • 3 tot 4 eieren
    • 2 eetlepels Gruyère kaas, geraspt (om te bestrooien)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op 215°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
    2. Doe water, boter en suiker in een pannetje en breng aan de kook. Haal van het vuur en roer de bloem er in een keer doorheen. Roer krachtig en snel met een houten lepel door, ongeveer 30 sec tot 1 minuut. Zet de pan weer op het vuur en verwarm al roerend nog eens 30 sec tot 1 minuut om al het vocht te laten verdampen. Schep het deeg in een kom en laat iets afkoelen.
    3. Voeg 75 gr geraspte kaas, zwarte peper en cayennepeper toe. Roer er drie eieren door, een voor een. Dit kun je het beste met een standmixer doen met de paddle. Kijk na het derde ei of het beslag al van de deeghaken afvalt, blijft het nog plakken, voeg dan het vierde ei toe.
    4. Spuit of schep steeds 1 eetlepel van het deeg op de bakplaat met een tussenruimte van 5 cm. Bestrooi met wat van de resterende kaas.
    5. Bak de kaassoesjes 10 minuten in de voorverwarmde oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren