Chips met chocolade

    (39)

    Als je van zout en zoete combinaties houdt, moet je deze chips eens proberen. Geribbelde chips wordt gedipt in gesmolten melkchocolade. Je kunt ook pretzels, popcorn of noten gebruiken. Bekijk ook de video van dit recept.


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 450 gr melkchocolade, in stukjes
    • 600 gr ribbelchips naturel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Klaar in:30min 

    1. Doe 3/4 van de chocolade in een hittebestendige kom en zet deze op een pan met zachtjes kokend water. Verwarm, onder af en toe roeren, tot de chocolade is gesmolten en blijf verwarmen tot het een temperatuur van 43°C heeft. Je kunt een vleesthermometer gebruiken.
    2. Haal van het vuur en roer de resterende chocola erdoor tot ook dit is gesmolten. Blijf roeren tot de chocola afgekoeld is tot 32°C.
    3. Dip de chips een voor een in de chocolade. Leg op vetvrij papier en laat afkoelen tot het hard is.

    Video

    Chips met chocolade
    Chips met chocolade

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (39)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren