Mokka éclairs

    (1)
    2 uur 7 minuten

    Heerlijke éclairs, gemaakt van soezendeeg met een vulling van een lichte koffie-room en een glazuurlaagje van espresso.


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Opbrengst: 24 eclairs

    • Voor het soezendeeg
    • 250 ml melk
    • 65 gr boter
    • 1 flink snufje zout
    • 150 gr bloem
    • 5 eieren
    • snufje bakpoeder
    • Voor de vulling
    • 10 gr gelatineblaadjes
    • 250 ml melk
    • 4 eidooiers
    • 100 gr suiker
    • 1 volle theelepel instant espresso
    • 250 ml slagroom
    • Voor het glazuur
    • instant espresso, naar smaak
    • poedersuiker, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur15min  ›  Bereiding: 22min  ›  Extra tijd: 30min  ›  Klaar in:2uur7min 

    1. Verwarm de oven voor op 220°C. Bedek een bakplaat met bakpapier. Week de gelatine in een kleine kom koud water en zet opzij.
    2. Voor het deeg:

    3. Meng melk, boter en zout in een pan en breng aan de kook. Haal de pan van het vuur. Voeg alle bloem toe en mix tot het mengsel glad is. Zet weer op het vuur en bak 1-2 minuten op medium vuur, onder voortdurend roeren tot het deeg makkelijk loskomt van de pan. Haal van het vuur.
    4. Doe het deeg in een kom en mix 4 eieren erdoor, een voor een, terwijl je krachtig blijft roeren met een garde. Klop 1 ei los in een klein kommetje en voeg net zoveel toe aan het deeg dat het deeg in een lange, glanzende strengen van de garde afglijdt. Laat afkoelen en mix dan bakpoeder erdoor.
    5. Vul een spuitzak met het deeg en spuit strips van ongeveer 8 cm lang op de bakplaat, hou 5 cm tussen elke eclair vrij.
    6. Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven. Zet dan de temperatuur lager tot 180°C en bak nog eens 5-7 minuten.
    7. Haal de éclairs uit de oven en snij ze direct in de lengte doormidden met een kartelmes. Leg de helften op een rooster om af te koelen.
    8. Voor de vulling:

    9. Breng melk aan de kook in een pan. Klop eidooier en suiker los in een kom. Haal de pan van het vuur en schenk langzaam het eimengsel in de pan, onder voortdurend mixen met een garde. Zet de pan weer op het vuur en laat zachtjes koken, blijf roeren. Laat koken tot het dik is geworden. Roer de instant espresso erdoor. Haal van het vuur.
    10. Laat de gelatine uitlekken en voeg toe aan het warme mengsel. Klop goed door met een garde tot het is opgelost. Zet opzij en laat helemaal afkoelen.
    11. Klop ondertussen de slagroom stijf en schep door het afgekoelde mengsel. Vul elke éclair met het mengsel en leg de bovenkant van de éclair er weer bovenop.
    12. Voor het glazuur:

    13. Los wat instant espresso op in een paar theelepels kokend water. Voeg voldoende poedersuiker toe om een dik maar nog smeerbaar glazuur te maken. Verspreid over de bovenkanten van de éclairs.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren