Aardbeien poke cake

    (1)

    Neem je favoriete recept voor een gewone cake en maak er iets heel bijzonders van met dit recept voor aardbeien 'poke cake'! Er worden gaatjes in de cake gemaakt (poke) die je vult met een aardbeienvulling.


    3 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 gewone cake (naturel)
    • 1 pakje aardbeien jelly pudding
    • 1 bakje aardbeien, kroontje verwijderd en gehalveerd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Extra tijd: 2uur  ›  Klaar in:3uur 

    1. Maak een cake volgens je favoriete recept en laat afkoelen tot kamertemperatuur (of koop een cake). Als de cake afgekoeld is, gebruik je de steel van een houten pollepel om gaatjes in de cake te prikken, op gelijke afstand van elkaar in een mooi patroon. Prik tot 2/3 diep in de cake, niet helemaal tot aan de bodem.
    2. Maak de gelatinepudding klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen tot het net iets steviger is. Schenk de jelly over de cake, zodat alle gaatjes gevuld zijn, bewaar een beetje voor de bovenkant. Leg de aardbeien op de bovenkant van de cake, en bestrijk deze ook met jelly.
    3. Zet de cake in de koelkast tot de pudding helemaal stevig is, ongeveer 2 uur. Snij aan, precies door de gaatjes heen, zodat het effect het mooiste is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren