Kefir yoghurt

    (1)
    6 uur 15 minuten

    Maak je eigen kefir yoghurt zonder allerlei moeilijk verkrijgbare ingrediënten. Je kunt er ook Griekse yoghurt van maken door het mengsel in kaasdoek te laten uitlekken. Je kunt in plaats van kefir ook naturel yoghurt met actieve culturen gebruiken.


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 950 ml melk
    • 30 gr magere melkpoeder
    • 120 ml kefir

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 4uur5min  ›  Extra tijd: 2uur  ›  Klaar in:6uur15min 

    1. Verwarm een yoghurtmaker of slowcooker voor op de laagste stand.
    2. Klop de melk en melkpoeder samen in een pannetje op medium vuur tot het bijna kookt, in 4 minuten. Laat afkoelen tot handwarm (38-45°C)
    3. Roer de kefir voorzichtig door het melkmengsel tot het net gemengd is. Schenk het mengsel in de slowcooker.
    4. Kook op de laagste stand tot het de zuurheid en dikte van yoghurt heeft, in 4-10 uur. Zet de yoghurt minstens 2 uur in de koelkast om koud te worden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren