Stoofpeertjes in rode wijn

    Stoofpeertjes in rode wijn

    14keer bewaard
    1uur


    21 personen hebben dit gemaakt

    Mmmm. Wie vindt dit niet lekker ruiken als ze koken? Een heerlijk dessert voor herfst of winter. Ook lekker met griesmeelpudding.

    marielle Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 fles droge, lichte rode wijn
    • 200 gr suiker
    • 1 stokje kaneel
    • 1 steranijs
    • 6 kruidnagels
    • 1 citroen, in plakjes
    • 6 stevige stoofperen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. In een pan wijn, suiker, specerijen en plakjes citroen aan de kook brengen en zachtjes laten sudderen tot de suiker is opgelost en het vocht stroperig begint te worden.
    2. De peren schillen en vanaf de onderkant voorzichtig het klokhuis eruit boren. De steeltjes laten zitten. Zet de peren rechtop in de pan die groot genoeg is voor alle peertjes. De wijn erover schenken, de pan afdekken en in ong. 30-40 minuten de peren zachtjes gaar laten koken.
    3. Schep de peren voorzichtig uit de pan en zet ze op individuele schaaltjes. De wijn eventueel langer doorkoken om hem dikker en stroperiger te maken. Door een zeef over de peertjes schenken en het geheel warm serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren