Light cheesecake met witte chocolade

    Een hele lichte cheesecake, low carb en glutenvrij, maar toch erg lekker! Het wordt ook wel Japanse cheesecake, soufflé cheesecake of cotton candy cheesecake genoemd.


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 160 gr witte chocolade, in stukjes
    • 4 eieren op kamertemperatuur, gesplitst
    • 160 gr roomkaas, op kamertemperatuur
    • 1 theelepel natuurazijn of citroensap
    • 1 theelepel vanille extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 175ºC. Vet een ronde vorm van 23 cm in.
    2. Smelt de chocolade in de magnetron of au bain marie, tot het glad is. Laat iets afkoelen.
    3. Klop de eidooiers met de roomkaas samen in een kom. Voeg vanille toe.
    4. Klop de eiwitten in een schone kom helemaal stijf met azijn.
    5. Meng de gesmolten chocolade door het eidooier/roomkaasmengsel. Schep dan voorzichtig de stijfgeslagen eiwitten erdoor. Schenk het beslag in de vorm.
    6. Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven. Zet dan de temperatuur op 150° en bak nog eens 15 minuten. Zet dan de oven uit en laat de taart nog 15 minuten in de oven staan.
    7. Laat helemaal afkoelen en bewaar in de koelkast tot gebruik.

    Tip

    Elke oven is anders, dus let goed op dat de taart niet te bruin wordt tijdens het bakken. Zet indien nodig de temperatuur lager, of verminder de tijd.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren