Tapenade

    Tapenade

    13keer bewaard
    10min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    De klassieke tapenade met ansjovis; daarvoor hoef je echt niet naar de winkel. Als je een voorraadje wilt maken, kun je de rest in goed afgesloten potjes of onder een laagje olie in de koelkast bewaren.

    marielle Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 1 

    • 250 gr kalamataolijven
    • 6 ansjovisfilets uit blik
    • 1 eetl kappertjes
    • 2 teentjes knoflook
    • 1-2 dl olijfolie
    • (1 heet pepertje)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Klaar in:10min 

    1. Alle ingrediënten in een keukenmachine goed vermalen. Gebruik niet meer olijfolie dan nodig is om een egale, stevige, spreidbare puree te verkrijgen.
    2. Met het pepertje kun je de tapenade eventueel wat pittiger maken. Serveren met toastjes of sneetjes geroosterd stokbrood.

    Potten steriliseren

    Bekijk ons artikel mét video voor het steriliseren van potten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren