Chocoladetruffels met munt

    2 uur 20 minuten

    Deze bonbons doen me aan After Eights denken, maar omdat ze gemaakt worden met verse munt, hebben ze een meer subtiele muntsmaak.


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Opbrengst: 36 truffels

    • 150 ml slagroom, plus meer indien nodig
    • 6 takjes verse munt (elk 10 cm lang)
    • 230 gr pure chocolade
    • 50 gr cacaopoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 1uur30min  ›  Klaar in:2uur20min 

    1. Doe de room in een klein pannetje op medium vuur en breng aan de kook. Haal van het vuur; voeg de takjes munt toe, dek af en laat 30 minuten intrekken.
    2. Schenk de melk door een zeef in een maatbeker, Je hebt 150 ml nodig, dus voeg meer slagroom toe indien nodig. Gooi de munt weg.
    3. Hak de chocolade in kleine stukjes. Doe in een kom.
    4. Breng de room weer aan de kook op middelhoog vuur; schenk over de chocolade. Laat 1 minuut staan. Klop met een garde tot het een glad mengsel wordt.
    5. Dek de kom af met plastic huishoudfolie en laat 2 uur op kamertemperatuur staan of 1 uur in de koelkast, tot het chocolademengsel harder geworden is.
    6. Gebruik een theelepel en schep een klein beetje van het mengsel, rol dan tot een balletje met je handen. Rol door de cacaopoeder en leg opzij. Herhaal met de rest van het mengsel. Je zou ongeveer 36 truffels moeten kunnen maken.

    Opmerking

    Je kunt het roommengsel (of de truffels) 2 weken in de koelkast bewaren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren