Amerikaanse pompoencake

    (17)
    1 uur 55 minuten

    In Amerika kun je bij Starbucks plakjes 'pumpkin bread' krijgen. Dat is zo ontzettend lekker dat ik heb besloten het na te maken. Bak deze cake in een broodvorm en je krijgt dezelfde grote plakken cake. Om het helemaal 'copycat' te maken, kun je er nog wat (geroosterde) pompoenpitjes over strooien voor het bakken.


    10 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 190 gr bloem
    • 1 theelepel baksoda
    • 1 theelepel gemalen nootmuskaat
    • 1 theelepel kaneel
    • 1 theelepel gemalen kruidnagel
    • 1/2 theelepel bakpoeder
    • 1/2 theelepel zout
    • 4 eieren
    • 200 gr kristalsuiker
    • 35 gr bruine basterdsuiker
    • 1/2 theelepel vanille extract
    • 185 gr pompoenpuree (uit blik of vers)
    • 180 ml plantaardige olie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur10min  ›  Extra tijd: 30min  ›  Klaar in:1uur55min 

    1. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een cakevorm/broodvorm van ongeveer 11 x 21 cm in.
    2. Meng bloem, baksoda, nootmuskaat, kaneel, kruidnagel, bakpoeder en zout samen in een grote kom.
    3. Klop de eieren, kristalsuiker, bruine suiker en vanille extract in een grote kom met een elektrische mixer op de hoogste stand tot het goed gemengd is, ongeveer 30 sec. Klop de pompoenpuree en olie erdoor. Voeg bloemmengsel toe; mix tot het beslag glad is.
    4. Schenk het beslag in de ingevette vorm.
    5. Bak ongeveer 70 minuten in de voorverwarmde oven tot de bovenkant donkerbruin is en een prikker in het midden van de cake gestoken er schoon uit komt. Laat 30 minuten in de vorm afkoelen, draai dan om op een rooster en laat verder afkoelen. Snij in 8 dikke plakken.

    Tip

    Je kunt deze cake prima invriezen. Stop de overgebleven plakjes cake in afsluitbare plastic zakjes of wikkel in plastic folie en stop in de vriezer. Om ze te ontdooien: Leg ze 45 sec in de magnetron en het smaakt weer alsof ze net uit de oven komen!

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (17)

    Beoordelingen in het Nederlands (1)

    Nanda
    van
    0

    Wow! Wat een heerlijke cake! Niet te zoet, precies kruidig genoeg... echt een aanrader. Ik heb er wat pompoenpitjes over gestrooid voor het bakken, dat geeft net dat beetje crunch. Erg lekker. De cake hoefde bij mij maar 1 uur in de oven, dus check na 1 uur al, de cake moet niet te droog worden.  -  28 okt 2016

    Beoordelingen van onze andere internationale sites

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren