Vegan pompoenbrood

    (260)
    1 uur 30 minuten

    Deze pompoencake is gemaakt met kokosmelk en is heerlijk smeuïg. Melkvrij, eivrij en vegan. Serveer dikke plakken bij een kopje koffie of thee.


    3 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 20 

    • 440 gr bloem
    • 440 gr bruine basterdsuiker
    • 135 gr kristalsuiker
    • 490 gr pompoenpuree
    • 235 ml plantaardige olie
    • 160 ml kokosmelk
    • 2 theelepels baksoda
    • 1 theelepel zout
    • 1 theelepel gemalen nootmuskaat
    • 1 1/2 theelepel kaneel
    • 50 gr geraspte kokos
    • 115 gr geroosterde walnoten, fijngehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur15min  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Verwarm oven voor op 180°C. Vet twee cakevormen/broodvormen van 20x10 cm in.
    2. Meng in een grote kom de bloem, bruine suiker, kristalsuiker, pompoenpuree, olie, kokosmelk, baksoda, zout, nootmuskaat en kaneel. Mix tot het goed gemengd is. Schep de walnoten en kokos erdoor. Verdeel het beslag over de twee vormen.
    3. Bak 1 uur en 15 minuten op 180°C tot een prikker in het midden van de cake gestoken er schoon uit komt. Haal uit de oven en bedek de cakes met folie. Laat 10 minuten stomen. Verwijder het folie en haal de cakes uit de vorm en leg op een rooster. Leg er losjes aluminiumfolie over en laat helemaal afkoelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (260)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren