Knapperige aardappelen uit de oven

    (30)
    1 uur 15 minuten

    Deze ovengebakken aardappelen zijn knapperig, heerlijk en perfect bij elke maaltijd met geroosterd of gebraden vlees. De kurkuma geeft ze een mooie kleur, maar is niet persé noodzakelijk voor de smaak.


    3 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 kilo aardappels, in stukken gesneden
    • 3 eetlepels braadvet (van rundvlees), of olie
    • 2 eetlepels bloem
    • 1 theelepel gedroogde oregano
    • 1 theelepel kurkuma
    • zout en versgemalen zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C.
    2. Kook de aardappels 8-10 minuten voor in een grote pan kokend water.
    3. Doe het braadvet of de olie in een braadslee en verwarm tot het heel heet is.
    4. Giet de aardappels af en doe weer in de pan. Bestrooi met bloem, kurkuma, oregano, zout en peper. Doe de deksel op de pan en schud krachtig met de pan, zodat de aardappels bedekt zijn met bloem en kruiden. Doe ze in de braadslee en roer om zodat ze een laagje vet krijgen. Rooster ze 40 minuten in de voorverwarmde oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (30)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren