Cranberry-sinaasappelcake met walnoten

    (329)
    1 uur 5 minuten

    Cranberry's en sinaasappel is een heerlijke combinatie, dus waarom zou je het niet eens in deze cake proberen, die je kunt maken van zowel verse als gedroogde cranberry's.


    4 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 250 gr bloem
    • 150 gr suiker
    • 3/4 theelepel zout
    • 1 1/2 theelepel bakpoeder
    • 1/2 theelepel baksoda
    • 100 gr gehakte cranberry's
    • 50 gr gehakte walnoten
    • 1 ei
    • 2 eetlepels plantaardige olie
    • 180 ml vers sinaasappelsap
    • 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een cakevorm van 23x12 cm in.
    2. Meng de bloem, suiker, zout, bakpoeder en baksoda. Voeg de cranberry's en walnoten toe en roer om. Mix ei, olie, sinaasappelsap en sinaasappelrasp in een aparte kom. Schenk het eimengsel bij het bloemmengsel en roer tot het net gemengd is. Schep het beslag in de cakevorm.
    3. Bak 50 minuten tot een prikker in het midden van de cake gestoken er schoon uit komt. Laat 10 minuten afkoelen in de vorm, leg de cake dan op een rooster om helemaal af te koelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (329)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren