Geroosterde bloemkoolsoep

    (102)
    1 uur 20 minuten

    In de oven geroosterde bloemkool haalt de heerlijke zoete smaak van bloemkool naar boven. De bloemkool wordt vervolgens gekookt met kippenbouillon en gepureerd en gemengd met slagroom voor een heerlijke, verwarmende soep. Serveer met knapperig brood.


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 bloemkolen, in roosjes verdeeld
    • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 2 sjalotjes, fijngesneden
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 750 ml kippenbouillon
    • 250 ml water
    • 1 laurierblad
    • 1 theelepel gedroogde tijm
    • 500 ml slagroom
    • zout en peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Verwarm de oven voor op 220°C. Meng bloemkoolroosjes in een grote kom met olijfolie, knoflook en sjalotjes. Verspreid in een braadslee.
    2. Rooster 30 minuten in de voorverwarmde oven.
    3. Doe de bloemkool na het roosteren in een soeppan en schenk kippenbouillon en water erbij. Voeg tijm en laurierblad toe en breng aan de kook. Laat 30 minuten op medium vuur koken. Verwijder het laurierblaadje.
    4. Pureer de soep met een staafmixer of doe de soep in gedeelten in een keukenmachine om te pureren en doe dan weer terug in de pan. Roer de room erdoor en breng op smaak met zout en peper. Verwarm goed door, maar laat niet meer koken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (102)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren