Sambal (net zoals bij de Chinees of zelfs beter)

    Een eenvoudig recept voor sambal oelek. Zo hoef je niet meer om de zakjes van de Chinees te vragen, en heerlijk bij je zelfgemaakte Indonesische rijsttafel!

    Tom

    Overijssel, Nederland
    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Opbrengst: 2 potten sambal

    • 500 gr rode pepers, in de lengte doormidden (zaadjes eventueel verwijderd)
    • 1 ui, fijngesneden
    • 1 bolletje (10 teentjes) knoflook, fijngesneden
    • 275 ml ketjap manis
    • 3 eetlepels bruine basterdsuiker
    • 1 eetlepel zout
    • olie, om in te bakken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Meng de stukjes ui en knoflook in een blender of keukenmachine en pureer bijna helemaal fijn. Schep eruit. Doe dan de rode pepers in de keukenmachine en maal fijn. Hoe meer zaadjes je in de pepers laat, hoe pittiger de sambal wordt!
    2. Zet een pan met een laagje olie op het vuur. Bak hierin de rode pepers en het knoflook/uimengsel even aan. Voeg ketjap, bruine suiker en zout toe. Breng aan de kook en stamp de ingrediënten goed door elkar. Als het vocht verdampt is, is de sambal klaar om in (gesteriliseerde) potten te doen. Ik kon er 2 jampotten mee vullen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren