Cranberry clafoutis

    (7)

    Een bijzonder lekker dessert voor de feestdagen. Normaal wordt clafoutis vaak met kersen gemaakt, maar deze versie is misschien nog wel beter! De cranberry's geven een friszure smaak en de combinatie met Grand Marnier is heerlijk!


    3 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 eetlepel boter
    • 350 gr verse cranberry's
    • 250 ml volle melk
    • 250 ml slagroom
    • 4 grote eieren
    • 2 grote eidooiers
    • 150 gr suiker
    • 60 ml sinaasappellikeur (bijv. Grand Marnier)
    • 2 theelepels vanille extract
    • snufje zout
    • 3 eetlepels bloem
    • 2 eetlepels poedersuiker, om te bestrooien

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 190°C. Vet een bakvorm van 23x33 of ronde taartvorm in.
    2. Verdeel de cranberry's over de bodem van de vorm.
    3. Klop de melk, slagroom, eieren en eidooiers samen in een kom; voeg suiker, sinaasappellikeur, vanille en zout toe. Voeg geleidelijk bloem toe, terwijl je blijft mixen. Schenk het eimengsel door een zeef over de cranberry's in de vorm.
    4. Bak 45 minuten in de voorverwarmde oven, tot de clafoutis stevig is. Bestuif met poedersuiker.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (7)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren