Bloemkoolsoep met kerrie en kurkuma

    (55)
    1 uur 5 minuten

    Deze romige bloemkoolsoep krijgt wat extra pit (en kleur) door cayennepeper, kerrie en kurkuma!


    9 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 bloemkool, in roosjes
    • 2 eetlepels plantaardige olie
    • 1 theelepel zout
    • 1 eetlepel boter, in blokjes
    • 1 grote ui, fijngesneden
    • 1 theelepel fijngesneden knoflook
    • 1 theelepel kerriepoeder
    • 1 theelepel cayennepeper
    • 1 theelepel gemalen kurkuma
    • 1 liter kippenbouillon
    • 235 ml slagroom
    • zout en gemalen zwarte peper, naar smaak
    • 2 eetlepel gehakte verse peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Verwarm de oven op 230°C.
    2. Meng de bloemkoolroosjes met olie en 1 theelepel zout in een kom, verspreid over een bakplaat. Rooster de bloemkool ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven.
    3. Smelt boter in een pan op medium vuur. Bak de uien tot ze glazig zijn, ongeveer 5 minuten. Roer knoflook erdoor en bak nog 2 minuten mee; bestrooi met kerriepoeder, cayennepeper en kurkuma. Bak 5 minuten mee.
    4. Meng de geroosterde bloemkool met het uienmengsel. Schenk de bouillon over het mengsel. Doe de deksel op de pan en breng aan de kook. Haal de deksel eraf, zet het vuur laag en laat zachtjes 10 minuten koken, tot de soep dikker wordt.
    5. Pureer de soep met een staafmixer tot het bijna glad is. Roer de slagroom door de soep en breng op smaak met zout en peper. Schep de soep in kommen en garneer met wat verse peterselie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (55)

    Beoordelingen in het Nederlands (2)

    van
    0

    Heerlijk...... een must do  -  04 okt 2017

    Chantalv
    van
    0

    Zeer smakelijk!!  -  17 sep 2017

    Beoordelingen van onze andere internationale sites

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren