Tomatensalade met ui, sumac en gedroogde olijven

    Tomatensalade met ui, sumac en gedroogde olijven

    5keer bewaard
    10min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een mooie salade met een goede balans van zowel kleur als smaak. Lekker bij Mediterraans eten, een barbecue of gegrilde vis. Sumac (gemalen bessen van de azijnboom) is verkrijgbaar in de Turkse of Marokkaanse supermarkt.

    marielle Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 6 rijpe tomaten, in schijven
    • 2 middelgrote rode uien, in dunne ringen
    • 1 1/2 theel gemalen sumac
    • zeezout en grofgemalen zwarte peper naar smaak
    • 1 eetl citroensap
    • handje gedroogde zwarte olijven
    • 1 eetl gehakte peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Klaar in:10min 

    1. Alle ingrediënten in een groot, diep bord of ondiepe serveerschaal goed vermengen (ik doe het gewoon met mijn handen). Niet te veel of geen zout toevoegen, aangezien de olijven zelf al heel zout zijn. 15 minuten op een koele plek laten staan, zodat de smaken vermengen. Proeven en naar smaak meer zout en/of sumac toevoegen. Heerlijk bij gegrilde vis.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren