Kurkuma melk

    (13)

    Verse kurkumawortel, geraspte gember en amandelmelk vormen een heerlijke gouden melk die veel beter voor je is dan een kop warme chocolademelk! Niet zo pittig als de traditionele kurkuma melk bekend als Haldi Ka Doodh, maar nog steeds een perfecte manier om kurkuma in je dieet op te nemen. Je kunt allerlei soorten melk of alternatieven voor melk gebruiken. Je kunt agavesiroop gebruiken in plaats van honing om het vegan te maken.


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 1 

    • 1 stukje (4 cm) verse kurkuma wortel, geschild en geraspt
    • 1 stukje (4 cm) gemberwortel, geschild en geraspt
    • 1 eetlepel honing
    • 250 ml amandelmelk
    • snufje gemalen kurkuma
    • snufje gemalen kaneel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:15min 

    1. Meng kurkuma wortel, gember en honing samen in een kom, stamp zoveel als mogelijk fijn.
    2. Verwarm de amandelmelk in een pan op middellaag vuur. Zodra er belletjes aan de rand vormen, zet je het vuur laag. Schep 2 eetlepels hete melk door het kurkuma-mengsel en meng tot een soort pasta.
    3. Mix de kurkuma pasta door de rest van de melk in de pan; zet het vuur middellaag en verwarm onder voortdurend roeren tot het goed gemengd is. Pureer met een staafmixer voor een gladde structuur.
    4. Schenk de kurkuma melk in een mok en bestrooi met gemalen kurkuma en kaneel.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (13)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren