Pasta met spek, knoflook en broccoli

    Pasta met spek, knoflook en broccoli

    (137)
    Voeg toe aan favorieten!
    20min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Een makkelijk en heerlijk pastagerecht met broccoli. Je kunt worst of vleesvervanger gebruiken in plaats van spek, en olijfolie in plaats van spekvet gebruiken om het vegetarisch te maken.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 450 gr penne pasta
    • 6 plakjes spek
    • 340 gr broccoli, in roosjes
    • 12 teentjes knoflook, fijn gesneden
    • zout en peper, naar smaak
    • 25 gr versgeraspte Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. Breng een grote pan licht gezouten water aan de kook. Voeg de pasta toe en kook in 8 minuten beetgaar. Giet af.
    2. Bak ondertussen het spek uit in een grote koekenpan op medium vuur. Laat uitlekken op keukenpapier.
    3. Voeg de helft van de knoflook toe aan de pan met het spekvet en roerbak 3 minuten. Voeg de broccoli toe en blijf roerbakken (3-4 minuten), tot de broccoli iets zachter is, maar felgroen. Roer de resterende knoflook erdoor en de zout en peper. Voeg de pasta toe aan de pan en roer goed door. Haal van het vuur en roer de Parmezaanse kaas erdoor, en verkruimel het spek erbij. Roer door en serveer.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (137)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren