Varkenskarbonades in appelcider en mosterd

    Varkenskarbonades in appelcider en mosterd

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur15min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een eenvoudig te bereiden herfstmaaltijd. De karbonades worden in de cider lekker zacht en mals gesudderd. Serveren met aardappelpuree (met natuurlijk een kuiltje voor de saus) en een frise salade met appel en witlof.

    marielle Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 flinke varkenskarbonades met bot
    • 4 eetl grove Zaanse mosterd
    • zout en peper
    • 1 eetl fijngehakte rozemarijn
    • 2 eetl olijfolie
    • 50 gr boter
    • 2 grote, stevige appels, geboord en in vieren
    • 0,5 liter appelcider
    • 4 laurierblaadjes
    • 1 eetl jeneverbessen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Smeer de karbonades in met een mengsel van mosterd, zout, peper en rozemarijn.
    2. In een grote, afsluitbare braadpan olie en boter verhitten. Als de boter bruin begint te worden de karbonades in de pan leggen en deze op een middelhoog vuur aan beide kanten bruin bakken. Appels toevoegen en door de boter roeren. Cider en kruiden toevoegen, de pan aan de kook brengen, afdekken en ong. 1 uur op een heel laag vuurtje laten sudderen tot het vlees bijna van het bot valt en de saus is ingedikt. Kijk af en toe of het vocht niet te snel verdampt, voeg in dat geval meer cider of water toe.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren