Hot chocolate

    (58)

    Warme chocolademelk, helemaal zelfgemaakt, met toevoeging van kaneel en marshmallows (als je de hot chocolate op Amerikaanse wijze wilt drinken)


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 100 gr suiker
    • 30 gr cacaopoeder
    • 1/8 theelepel kaneel
    • snufje zout
    • 80 ml kokend water
    • 700 ml melk
    • 120 ml slagroom + 100 ml melk (gemengd)
    • 3/4 theelepel vanille extract
    • 8 grote marshmallows (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:10min 

    1. Klop met een garde suiker, cacao, kaneel en zout samen in een pannetje; schenk kokend water erbij. Klop tot de suiker is opgelost.
    2. Breng het cacaomengsel zachtjes aan de kook op middelhoog vuur, blijf roeren, ongeveer 2 minuten. Schenk 700 ml melk en de helft van het melk-slagroommengsel erdoor. Verwarm tot het heet is, in 2 minuten. Haal van het vuur en roer dan nog de rest van het melk-slagroommengsel erdoor en de vanille extract.
    3. Verdeel de chocolademelk over 4 bekers, leg in elk 2 marshmallows en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (58)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren