Varkenskotelet Milanese

    Varkenskotelet Milanese

    3keer bewaard
    15min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ik eet absoluut geen vlees van kistkalveren en met dungesneden varkenskoteletten smaakt dit gerecht net zo lekker.

    marielle Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 8 dungesneden ribkarbonades met bot
    • 1 theel grof zeezout
    • 1 theel grofgemalen zwarte peper
    • 1/2 theel versgemalen kruidnagelen
    • 1/2 theel versgemalen nootmuskaat
    • 1 ei
    • 2 eetl melk
    • droog broodkruim of paneermeel
    • 50 cl olijfolie
    • 50 gr boter
    • 4 partjes citroen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:15min 

    1. De karbonades droogdeppen en inwrijven met zout, peper, kruidnagel en nootmuskaat. Het ei met melk in een ondiep bord loskloppen. Een flinke laag paneermeel in een ander bord strooien.
    2. Haal de karbonades eerst aan beide kanten door het eiermengsel en vervolgens door het paneermeel. Apart zetten.
    3. In een grote braadpan boter en olie verhitten tot de boter net bruin kleurt en daarin oip een middelmatig vuur de 4 karbonades in ong. 2 minuten per kant goudbruin aanbakken. Apart zetten en herhalen met de resterende karbonades. Als het boter en oliemengsel te donker wordt uit de pan verwijderen en nieuwe boter en olie toevoegen.
    4. Serveren met partjes citroen en een beetje citroensap over de karbonades uitknijpen. Ter variatie kun je een klontje boter in een pan smelten en dat afblussen met droge Marsalawijn. Even laten inkoken en in plaats van het citroensap over de karbonades schenken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren