Gehaktballetjes in zoetzure saus

    (672)

    Deze zoetzure gehaktballetjes zijn erg makkelijk om te maken met ingrediënten die je vast in huis hebt! Lekker met rijst.


    3 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 450 gr rundergehakt
    • 1 ei
    • 4 eetlepels paneermeel
    • 1 ui, fijngehakt
    • 220 gr bruine basterdsuiker
    • 3 eetlepels bloem
    • 350 ml water
    • 4 eetlepels natuurazijn
    • 3 eetlepels sojasaus

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Meng gehakt, ei, paneermeel en ui in een kom. Vorm er balletjes van ter grootte van golfballen.
    2. Braad de balletjes rondom bruin aan in een pan op medium vuur.
    3. Meng in een andere pan bruine suiker, bloem, water, azijn en sojasaus. Voeg de gehaktballetjes toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat 30 minuten zachtjes sudderen, roer vaak door.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (672)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren