Trifle met stoofpeer en kruidcake

    (1)
    2 uur 15 minuten

    Ik probeer van alles uit en voeg van alles samen en zo kwam ik aan dit heerlijke recept met wat hulp van Laura's bakery.

    Jolve

    Overijssel, Nederland
    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 kilo stoofperen, geschild en gehalveerd
    • 1 liter Gluhwein (meer of minder indien nodig)
    • 2 kaneelstokjes
    • 3 hele kruidnagels
    • schil van 1 sinaasappel
    • flinke schep suiker, of naar smaak
    • 1 kruidcake (recept van Laura's bakery)
    • Geschaafde amandelen
    • 40 gram poedersuiker
    • 1 eiwit
    • 1 liter Griekse yoghurt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur15min 

    1. Ik heb eerst een kruidcake gemaakt volgens het recept van Laura's Bakery. Dat kun je een dag van tevoren doen. Je kunt natuurlijk ook een kruidcake kant en klaar kopen, maar deze vind ik erg lekker.
    2. Doe de stoofpeertjes in een pan en zet op het vuur met Gluhwein, wat suiker, 2 kaneelstokjes, 3 kruidnagelen en wat schil van een sinaasappel. Breng aan de kook en zet het vuur lager, laat de peertjes in een paar uur gaar worden. Wel oppassen dat het vocht niet te ver inkookt. Laat vervolgens alles afkoelen, als het is afgekoeld verwijder je de specerijen en sinaasappelsschil.
    3. Verwarm de oven voor op 200°C. Rooster de amandelen in een pan en laat dit afkoelen. Klop het eiwit met de poedersuiker tot een soort meringue en meng hier de geroosterde amandelen door. Stort dit op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak het eiwit met amandelen crunchie. Wel om de 5 minuten door roeren zodat het lekker goed krokant wordt en een karamel kleur heeft. Verkruimel dit grof.
    4. De opbouw van de trifle gaat als volgt: Snij de cake in blokjes van 2 bij 2 cm. Bekleed daar de bodem van een glazen bakje of schaal mee. Daarop leg je een laag peertjes, dat kunnen halve peertjes zijn maar ook ietwat fijn gesneden peertjes. Hierop gaat dan de yoghurt met wat sap van de peertjes. Zo kun je als je een schaal gebruikt nog een laag doen van cake peer en yoghurt. Als laatste vlak voor het serveren gaat de krokante laag van amandel meringue.

    Tip

    Ik heb geen gemalen specerijen gebruikt omdat dan de saus helder blijft en niet troebel van de specerijen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren