Verse tuinbonensalade met munt

    Verse tuinbonensalade met munt

    1keer bewaard
    25min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Dit zijn niet grauwgekookte, mosselgrote tuinbonen van je oma! Heerlijk knapperige, groene baby-tuinboontjes, ook wel bekend als fava's, bij voorkeur bereiden van verse tuinbonen van de markt.

    marielle Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr gedopte, jonge tuinbonen (ongeveer 2,5 kg in dop)
    • 4 eetl extra virgin olijfolie
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt
    • handje gehakte munt
    • sap en geraspte schil van 1 citroen
    • grofgemalen peper en zeezout naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:25min 

    1. Een pan lichtgezouten water aan de kook brengen en daarin de tuinboontjes blancheren. Afgieten en met ijskoud water afspoelen. Wrijf de buitenste velletjes van de boontjes.
    2. Vermeng de boontjes met olijfolie en alle andere ingrediënten. Op smaak brengen met zout en peper. Serveren op kamertemperatuur, en heerlijk bij gegrilde kip, zwaardvis of lamsvlees. Ook lekker als onderdeel van een maaltijdsalade.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren