Appel-frangipanetaart

    Bastiaan1958

    Appel-frangipanetaart

    Foto recept: Appel-frangipanetaart
    6

    Appel-frangipanetaart

    (0)
    1uur25min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    De bodem bestaat uit een zacht boterdeeg, dat na het bakken stevig blijft, de appels pak je naar eigen keuze, heb deze keer elstars gebruikt. Aangemaakt met abrikozenjam rozijnen citoenrasp, citoensap. Overgoten met een mengsel van spijs met vanille vla.

    Bastiaan1958 Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 appeltaart

    • 100 gr patentbloem
    • 100 gr zeeuwsebloem
    • 100 gr basterdsuiker
    • 100 gr boter
    • 1 ei
    • 5 gr bakpoeder
    • 2 gr zout
    • citroenrasp
    • 1 kilo appels
    • 100 gr rozijnen
    • 30 gr citroenrasp
    • 100 gr spijs
    • 100 gr vanillevla
    • 50 gr abrikozenjam

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur25min 

    1. Appels schillen en in partjes snijden, rozijnen, abrikozenjam, citroerasp en citroensap toevoegen. (citroensap voorkomt voortijdig bruin worden van de appels).
    2. Basterdsuiker, boter en ei vermengen.
    3. Voeg de patent- en zeeuwsebloem toe samen met de bakpoeder en het zout, citroen naar smaak.
    4. Als het deeg in elkaar zit (niet te lang doorwerken) even laten koelen.
    5. De spijs afslappen, eerst met iets water tot de klontjes er uit zijn, dan de vanillevla erbij, het geheel vloeibaar maken met water.
    6. Gekoeld deeg uitrollen of uitdrukken en leg dit in de taartpan of springvorm.
    7. Aangemaakte appels in de vorm verdelen en het vloebare spijsmengsel hieroverheen gieten.
    8. Bakken op 200°C, ca. 60 minuten.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren