Perfecte cheesecake (elke keer weer)

    (121)
    8 uur 55 minuten

    Dit recept is erg eenvoudig en zorgt elke keer weer voor een perfecte cheesecake. De truc is om de cheesecake 30 minuten te bakken, de oven uit te doen en de taart in de oven te laten afkoelen. Serveer met slagroom, of bedek met fruit of fruitpuree als er toch een barst in komt.


    4 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 23cm ronde cheesecake

    • Voor de bodem
    • 125 gr digestive koekjes, verkruimeld
    • 1 theelepel suiker
    • 1/8 theelepel kaneel
    • 4 eetlepels gehakte pecannoten (optioneel)
    • 60 gr boter (ongezouten), gesmolten
    • Voor de cheesecake
    • 450 gr roomkaas naturel, zacht
    • 3 eieren
    • 200 gr suiker
    • 1 theelepel vanille extract
    • 450 ml zure room

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 30min  ›  Extra tijd: 8uur  ›  Klaar in:8uur55min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de koekkruimels, 1 theelepel suiker, kaneel en pecannoten. Roer de gesmolten boter erdoor. Druk in de bodem van een ronde springvorm (23 cm).
    2. Bak 10 minuten in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat de bodem afkoelen.
    3. Klop de roomkaas met de eieren op middellage stand met een elektrische mixer tot een glad mengsel. Klop suiker en vanille erdoor. Schep dan voorzichtig de zure room erdoor tot het net gemengd is.
    4. Bak 30 minuten in de voorverwarmde oven. Zet de oven uit. Als de cheesecake tot kamertemperatuur is afgekoeld, haal dan uit de oven en zet 8 uur in de koelkast tot serveren.

    Cheesecake tips

    Bekijk ons artikel voor meer tips voor het bakken van cheesecakes !

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (121)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren