Pumpkin spice latte cake

    (1)

    Deze cake is geinspireerd op de 'pumpkin spice latte' koffie die je bij Starbucks kunt krijgen. Ontzettend smeuïg, erg makkelijk om te maken en ook nog eens 100% vegan en notenvrij. Je kunt de cake in repen of vierkanten snijden en je kunt het ook met glazuur serveren als je wilt.


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 250 ml instant koffie
    • 340 gr bloem
    • 325 gr rietsuiker
    • 1½ theelepel bakpoeder
    • 1 theelepel zout
    • 2½ theelepel koekkruiden
    • ½ theelepel kaneel
    • ½ theelepel gemalen nootmuskaat
    • ½ theelepel gemberpoeder
    • 175 ml plantaardige olie
    • 75 ml water
    • 2 tot 3 eetlepels pompoenpuree (of naar smaak)
    • 1 theelepel vanille extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Kook water en maak 250 ml instant koffie in een maatbeker en zet opzij om af te koelen. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Meng alle droge ingrediënten in een kom.
    3. Voeg koffie, olie en water toe en mix. Voeg dan de pompoenpuree en vanille extract toe en mix goed door.
    4. Nu kun je eventueel nog extra specerijen toevoegen indien gewenst. Je kunt ook meer bloem toevoegen als het beslag wat te waterig is (dit hangt af van hoe waterig de pompoenpuree is). Schenk het beslag in een rechthoekige bakvorm van 20x30 cm.
    5. Bak 30 minuten in de voorverwarmde oven, of langer indien nodig. Bak tot een mes in het midden gestoken er schoon (of bijna schoon) uitkomt, de cake kan plakkerig zijn.
    6. Laat minstens 15 minuten afkoelen voor je de cake aansnijdt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren