Verwarm de oven voor op 175°C. Bedek een broodvorm van 23x cm met bakpapier.
Zeef 155 gr bloem, bakpoeder, koekkruiden en baksoda samen in een kom.
Meng boter en bruine suiker in een kom; mix met een electrische mixer op laag tot het licht en luchtig is. Klop de eieren en yoghurt erdoor; klop de wortels erdoor tot het goed gemengd is. Voeg geleidelijk het bloemmengsel toe en mix tot het goed gemengd is.
Klop roomkaas, suiker, ei, 3 eetlepels bloem, whiskey en sinaasappelrasp samen in een andere kom.
Schenk de helft van het beslag in de broodvorm; strijk glad. Schep het roomkaasmengsel op het beslag; strijk glad. Schenk het resterende beslag erover.
Bak 40-45 minuten in de voorverwarmde oven tot een prikker in het midden van de cake gestoken er schoon uit komt. Laat 5 minuten in de vorm afkoelen, leg dan op een rooster om helemaal af te koelen.