Glutenvrij biscuitdeeg

    (2)
    1 uur 5 minuten

    Dit is een ontzettend eenvoudig recept voor glutenvrij biscuitdeeg, dat je als basis voor taarten kunt gebruiken of gewoon zo kunt eten met wat jam, fruit of poedersuiker. Je hebt slechts 4 ingrediënten nodig om de cake te maken! Bekijk ook de video van dit recept.

    fioa

    7 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 ronde cake

    • 5 eieren, op kamertemperatuur
    • 150 gr suiker
    • 150 gr maizena, gezeefd
    • 1 eetlepel vanille extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een springvorm van 20 cm in en bestuif met wat maizena.
    2. Klop de eieren met suiker in een standmixer minstens 10-15 minuten tot het mengsel lichtgekleurd en luchtig is.
    3. Voeg met een houten lepel de gezeefde maizena toe en roer door, beetje voor beetje. Roer dan vanille extract erdoor.
    4. Schenk het beslag in de springvorm en bak 35-40 minuten, tot de bovenkant goudkleurig is. Doe de oven niet open tijdens het bakken, voor het beste resultaat.
    5. Haal uit de oven, laat een paar minuten staan en haal dan de cake uit de vorm en leg op een rooster om verder af te koelen.
    6. Bestuif met poedersuiker en serveer met vers fruit of slagroom indien gewenst.

    Video

    Glutenvrij biscuitdeeg voor taart
    Glutenvrij biscuitdeeg voor taart

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (2)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren