Geflambeerde peertjes met rum en abrikozen

    (23)

    Een indrukwekkend, maar toch licht dessert voor de feestdagen. Peertjes worden gepocheerd en geserveerd met een abrikozensaus, dan geflambeerd met een royale scheut rum. De rum karamelliseert de suiker en brengt de smaak van de peertjes goed naar voren.


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 350 ml water
    • 150 gr suiker
    • 1/2 theelepel vanille extract
    • 6 kleine peren, gehalveerd en klokhuis verwijderd
    • 300 gr abrikozenjam
    • 2 eetlepels maizena
    • 2 eetlepels water
    • 125 ml rum

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Breng 350 ml water, suiker en vanille extract aan de kook in een steelpan op hoog vuur. Voeg 3 of 4 halve peren toe, zet het vuur op medium en laat zachtjes 5 minuten koken tot ze net iets zachter zijn. Haal de gekookte peren uit de pan en hou warm in een schaal terwijl je de andere peren kookt.
    2. Zet het vuur middelhoog en kook de siroop in tot 250ml. Roer de abrikozenjam erdoor en breng weer aan de kook. Los 2 eetlepels maizena op in 2 eetlepels water en roer dit door de zachtjes kokende siroop. Roer tot de saus dik en helder is, ongeveer 30 sec.
    3. Om te serveren: schenk de hete saus over de peertjes en schenk de rum erover. Steek dan voorzichtig de rum aan (aan tafel, met de lichten gedimd). Laat de alcohol uitbranden voor je opschept.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (23)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren