Vruchtentaart met Mon Chou

    Vruchtentaart met Mon Chou

    2keer bewaard
    2uur


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een frisse, zomerse vruchtentaart. Lekker bij een kopje thee in de tuin of als heerlijk licht, elegant en fris dessert.

    marielle Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • Voor de bodem
    • 150g bloem
    • 50g suiker
    • snufje zout
    • 100g koude boter, in blokjes
    • 3 eetl ijswater
    • 2 eetl bloem
    • 500 gr droge bonen (voor het bakken)
    • Voor de vulling
    • 3 eetl marmelade
    • 2 pakjes Mon Chou
    • 50g witte basterdsuiker
    • 2 eetl rum
    • 250g stevige, rijpe aardbeien, kroon verwijderd en in dunne plakjes
    • 4 rijpe kiwi's, geschild en in plakjes
    • 1/2 zakje taartgelei
    • 1,5 dl sinaasappelsap
    • 1 eetl vers muntblad, fijngehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:2uur 

    1. In een keukenmachine de droge ingrediënten snel vermengen. Sla de boter er met een paar snelle slagen doorheen zodat een kruimelig deeg ontstaat. Al draaiend 1 voor 1 de lepels ijswater toevoegen tot het deeg een bal vormt. Sla het deeg tot een platte schijf en leg dit gewikkeld in keukenfolie minstens 1 uur in de koelkast.
    2. De oven voorverwarmen op 200ºC/gasstand 6.
    3. Het deeg uitrollen op een bebloemd oppervlak en daarmee bodem en zijkant van een met boter ingevette taartvorm van ong. 24 cm bekleden. Met een breinaald hier en daar gaatjes in het deeg prikken, een vel aluminiumfolie erover leggen en daarover enkellaags de gedroogde bonen verdelen zodat de bodem tijdens het bakken plat blijft. Bak de bodem ong. 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
    4. Bonen en folie verwijderen en nogmaals 10-15 minuten bakken tot de bodem gaar en goudbruin is. Laten afkoelen en op een platte presenteerschaal leggen.
    5. In een klein pannetje op zacht vuur marmelade en rum samen verwarmen. Smeer vervolgens met de achterkant van een lepel het marmelademengsel over de taartbodem.
    6. Mon Chou en suiker opkloppen tot een romig mengsel en dit over de taartbodem verdelen. Garneer de taart afwisselend met cirkels kiwi en aardbei. Begin met een rand kiwi. Leg de schijfjes fruit deels over elkaar, zodat de taart reliëf krijgt en lekker veel fruit heeft.
    7. In een pannetje op een zacht vuur sinaasappelsap en geleipoeder al roerend verwarmen. Zodra de gelei gebonden is het mengsel met een kwastje over de taart smeren.
    8. Minstens 15 minuten in de koelkast zetten alvorens de taart met verse munt te bestrooien, in punten te snijden en te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren