Pompoen cheesecake (zonder te bakken)

    3 uur 25 minuten

    Een lichte cheesecake gemaakt met pompoenpuree, roomkaas en yoghurt. Gelatine zorgt ervoor dat deze taart stevig wordt en een mousse/cheesecake structuur krijgt.


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 60 gr boter, gesmolten
    • 225 gr speculaasjes, speculoos of digestive koekjes, verkruimeld
    • 60 ml kokend water
    • 2½ theelepel gelatinepoeder
    • 225 gr roomkaas
    • 400 gr pompoenpuree
    • 200 gr Griekse yoghurt
    • 150 gr suiker
    • ½ theelepel kaneel
    • snufje gemalen kruidnagel
    • snufje gemalen nootmuskaat

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Extra tijd: 3uur  ›  Klaar in:3uur25min 

    1. Smelt de boter in de magnetron. Voeg de koekkruimels toe en meng. Druk op de bodem van een ronde, 23 cm springvorm. Zet in de koelkast of vriezer terwijl je de vulling maakt.
    2. Meng kokend water met de gelatine. Roer en laat 5 minuten staan tot de gelatine is opgelost, roer af en toe door. Zet opzij.
    3. Klop de roomkaas tot het glad is. Voeg pompoen, yoghurt, suiker en specerijen toe. Mix goed door en mix dan het gelatinemengsel erdoor.
    4. Schenk het mengsel voorzichtig over de koekkruimelbodem en zet dan minstens 3 uur tot een nacht in de koelkast om stevig te worden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren