Een lichte cheesecake gemaakt met pompoenpuree, roomkaas en yoghurt. Gelatine zorgt ervoor dat deze taart stevig wordt en een mousse/cheesecake structuur krijgt.
E
Emily
3 personen hebben dit gemaakt
Ingrediënten
Porties: 8
60 gr boter, gesmolten
225 gr speculaasjes, speculoos of digestive koekjes, verkruimeld
60 ml kokend water
2½ theelepel gelatinepoeder
225 gr roomkaas
400 gr pompoenpuree
200 gr Griekse yoghurt
150 gr suiker
½ theelepel kaneel
snufje gemalen kruidnagel
snufje gemalen nootmuskaat
Voeg toe aan boodschappenlijst
Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
Bekijk boodschappenlijst
Bereidingswijze Voorbereiding: 25min › Extra tijd: 3uur › Klaar in:3uur25min
Smelt de boter in de magnetron. Voeg de koekkruimels toe en meng. Druk op de bodem van een ronde, 23 cm springvorm. Zet in de koelkast of vriezer terwijl je de vulling maakt.
Meng kokend water met de gelatine. Roer en laat 5 minuten staan tot de gelatine is opgelost, roer af en toe door. Zet opzij.
Klop de roomkaas tot het glad is. Voeg pompoen, yoghurt, suiker en specerijen toe. Mix goed door en mix dan het gelatinemengsel erdoor.
Schenk het mengsel voorzichtig over de koekkruimelbodem en zet dan minstens 3 uur tot een nacht in de koelkast om stevig te worden.