Bruschetta met geitenkaas, aardbeien en balsamico

    (88)

    De licht zoutige geitenkaas smaakt heerlijk met de zoete aardbeien in balsamicosiroop en knapperig brood. Een bijzonder voorgerecht of hapje!


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 120 ml balsamico azijn
    • 12 plakjes baguette of stokbrood
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 450 gr aardbeien, gewassen en in blokjes
    • 2 theelepels verse tijmblaadjes en wat meer voor het serveren
    • 250 gr geitenkaas, op kamertemperatuur
    • Zout en versgemalen zwarte peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 15min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verhit de balsamicoazijn in een kleine pan op middellaag vuur. Laat tot de helft inkoken, in ongeveer 8-10 minuten. Haal van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
    2. Verwarm een grill(pan) voor op de hoogste stand. Leg plakjes stokbrood op een bakplaat met folie bekleed en besprenkel met olijfolie.
    3. Meng aardbeien met tijm in een kleine kom en zet opzij.
    4. Bak de broodjes 3 minuten per kant op de voorverwarmde grill tot ze bruin zijn.
    5. Besmeer de broodjes met geitenkaas. Voeg zwarte peper, zout en de ingekookte balsamico toe aan de aardbeien en meng door. Schep op de geitenkaas op de broodjes. Garneer met wat tijm.

    Chef John

    Bekijk meer recepten van Chef John op zijn YouTube kanaal Food wishes (in het Engels).

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (88)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren