Wentelteefjes met pecannoot

    Wentelteefjes met pecannoot

    12keer bewaard
    20min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Lekker ouderwets, maar met een nieuwe twist.

    marielle Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 scharreleieren
    • 1 eetl suiker
    • 1 theel gemalen kaneel
    • 1 theel vanillesuiker
    • 1 theel geraspte citroenschil
    • 2,5 dl melk
    • 4 eetl pecannoot, gehakt
    • 8 sneetjes oud, dikgesneden casinobrood
    • 50g boter
    • poedersuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. In een brede kom of diep bord de eieren met suiker, kaneel en citroensap opkloppen. Melk erdoor kloppen.
    2. Strooi de noten op een plat bord.
    3. Halveer de sneetjes brood over de diagnonaal en haal ze 1 voor 1 door het beslag. Laat de sneetjes eventueel even in het beslag weken als dat nodig is (afhankelijk van hoe droog het brood is). Geef de sneetjes vervolgens 1 voor 1 een laagje pecannoot.
    4. In een grote koekenpan de 1/2 van de boter verhitten tot deze verkleurt en hierin ong. 1 minuut per kant de helft van het brood goudbruin bakken. Bak de rest van het brood in de resterende boter. Poedersuiker erover strooien en direct serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Nanda
    van
    0

    Lekker! Bedankt voor het recept Marielle! De pecannoten geven de wentelteefjes net even wat meer bite - 09 jan 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren