Rauwe boerenkoolsalade

    (52)

    Als je boerenkool heel dun snijdt en mengt met sterke smaken als appel, kaki, sinaasappel en noten, wordt de boerenkool milder van smaak en is het perfect als een salade!


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 60 ml rijstwijnazijn
    • 1 eetlepel sinaasappelsap
    • 1 theelepel Dijonmosterd
    • 1 theelepel geraspte sinaasappelschil
    • 1 theelepel gemalen komijn
    • ¼ theelepel gedroogde chilivlokken
    • 80 ml olijfolie
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 180 gr verse boerenkool (of ong. 150 gr voorgesneden boerenkool)
    • 1 kaki (sharonfruit), gesneden
    • 1 appel, in dunne staafjes
    • 2 sinaasappels, geschild en in segmenten gesneden
    • 30 gr geahakte pistachenoten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Klaar in:15min 

    1. Klop azijn, sinaasappelsap, dijonmosterd, sinaasappelrasp, komijn en rode chilivlokken samen in een kom. Schenk langzaam olijfolie bij het mengsel en blijf kloppen met een garde tot het dikker wordt en goed is gemengd. Breng de dressing op smaak met zout en zwarte peper.
    2. Verwijder de harde stelen van elk blad boerenkool. Leg 3 of 4 bladeren op elkaar en rol op. Snij de boerenkool nu in dunne reepjes.
    3. Meng boerenkool, kaki, appel, sinaasappel en pistachenoten in een schaal. Voeg dressing toe en roer om.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (52)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren