Boerenkoolsalade met appel en feta

    • < />
    • < />
    • < />
    • < />
    • < />
    • < />

    Boerenkoolsalade met appel en feta

    Boerenkoolsalade met appel en feta

    (121)
    14min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Fijngesneden boerenkool wordt gemasseerd met zout om de blaadjes zachter te maken en dan gemengd met appelciderazijn. Voeg blokjes appel, rozijnen, pijnboompitten en feta kaas toe en je hebt een heerlijke, voedzame salade. Je kunt varieren met de ingrediënten, voeg bijvoorbeeld eens peer toe in plaats van appel, cranberry's in plaats van rozijnen, Parmezaanse kaas in plaats van feta, etc. Heerlijk als bijgerecht, of als lunch!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 180 gr verse boerenkool, harde stelen verwijderd en blaadjes fijngesneden
    • ½ theelepel zout
    • 1 eetlepel appelciderazijn
    • 1 appel, in blokjes
    • 80 gr feta kaas
    • 30 gr rozijnen
    • 30 gr geroosterde pijnboompitten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 14min  ›  Klaar in:14min 

    1. Masseer de boerenkool met zout 2 minuten in een grote kom. Schenk de azijn over de boerenkool en meng goed door. Schep appel, feta, rozijnen en pijnboompitten door de salade.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (121)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren