Gefermenteerde bieten

    14 dagen 30 minuten

    Fermenteren van groenten heeft gezondheidsvoordelen, maar het is ook nog eens lekker! Als je een heleboel bieten uit eigen tuin hebt, is dit een mooie manier om ze te verwerken. Bekijk ook de video van dit recept.


    10 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 kilo gefermenteerde bieten

    • 1 kilo rode bieten, geschild
    • 2-4 teentjes knoflook, gepeld
    • 6 peperkorrels
    • 1 tot 2 laurierblaadjes
    • 750 ml gekookt en afgekoeld water
    • 1 eetlepel zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Extra tijd: 14dagen  ›  Klaar in:14dagen30min 

    1. Snij de grotere bieten in kleinere stukken en snij harde uiteinden eraf. Leg ze in 1 grote of 2 kleinere potten. Voeg knoflook, peperkorrels en laurierblaadjes toe.
    2. Meng het gekookte en afgekoelde water met 1 eetlepel zout en roer tot het is opgelost. Schenk het zoute water over de bieten in de pot en zorg dat ze helemaal onder staan.
    3. Schroef de deksels op de potten en laat een paar dagen op kamertemperatuur staan tot er schuim vormt (de hoeveelheid dagen hangt af van de temperatuur). Zodra je schuim ziet, zet je de potten in de koelkast.
    4. Zodra de bieten gefermenteerd zijn, bewaar je de potten in de koelkast.

    Video

    Gefermenteerde bieten
    Gefermenteerde bieten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren