Wortelmuffins met gember

    Wortelmuffins met gember

    1keer bewaard
    40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Lekker als ontbijt of in een lunchpakket.

    marielle Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 2 eieren, op kamertemperatuur
    • 50 cl karnemelk
    • 200 gr suiker
    • 1 zakje vanillesuiker
    • 250 ml zonnebloemolie
    • 250 gr geraspte wortel, uitgelekt
    • 1 eetl geraspte gemberwortel
    • 1 theel citroenrasp
    • 175 gr bloem
    • 25 gr tarwekiemen
    • 1 theel bakpoeder
    • 1 theel baksoda
    • 1/2 theel piment
    • 1/2 theel zout
    • 75 gr geroosterde walnoot, grof gehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. Een bakvorm voor muffins invetten of een bakvorm met antiaanbaklaag gebruiken.
    2. Eieren opkloppen met karnemelk, suiker en olie. Wortel, gember en citroenrasp toevoegen en goed vermengen.
    3. Alle droge ingrediënten vermengen en dit snel maar gelijkmatig door het eiermengsel scheppen. Gebruik hiervoor een grote spatel. Het beslag verdelen over de muffinvormpjes.
    4. 20-25 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot een breinaald schoon uit het midden van een muffin verwijderd kan worden. 10 minuten op een rooster laten afkoelen. De muffins zijn volledig afgekoeld in een luchtdichte trommel enkele dagen houdbaar.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren