Sticky toffee pudding cake

    (148)

    Deze versie zit vol dadels. De sticky toffee cake wordt geserveerd met een karamelsaus.


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 225 gr dadels zonder pit, fijngesneden
    • 1 theelepel baksoda
    • 335 ml kokend water
    • 75 gr boter
    • 150 gr suiker
    • 2 eieren
    • 140 gr zelfrijzend bakmeel
    • 175 gr bruine basterdsuiker
    • 75 gr boter
    • 170 ml koffiemelk (geëvaporeerde melk)
    • 1 theelepel vanille extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een vierkanten bakvorm van 20 cm in.
    2. Meng de dadels en baksoda in een kleine kom. Schenk er genoeg kokend water bij om ze te bedekken.
    3. Klop 75 gr boter met de suiker licht en romig. Klop de eieren er een voor een doorheen.
    4. Voeg de bloem en dadelmengsel (inclusief water) toe en schep door. Schenk het beslag in de bakvorm.
    5. Bak 30 tot 40 minuten in de voorverwarmde oven. Laat iets afkoelen en bereid ondertussen de saus.
    6. Voor de karamelsaus: Meng bruine suiker, 75 gr boter en koffiemelk in een kleine pan. Breng aan de kook op medium vuur. Zet het vuur lager en laat 5 minuten zachtjes sudderen, roer af en toe door. Haal van het vuur en roer dan de vanille erdoor. Schenk de saus over individuele porties van de cake.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (148)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren